Executive Search

Vår passion på Pelago är att föra samman ledare och organisationer för att skapa hållbar förändring och goda affärsresultat.

Inom Executive Search arbetar vi inom ett brett spektrum av sektorer med fokus på att tillsätta ledande befattningshavare som VD, styrelse- och koncernledningsmedlemmar. Vi är en nära rådgivare till både kandidater och våra klienter för att matcha bästa möjliga person till rätt roll.

Matcha rätt

Idag är vår process fokuserad på att säkra att vi alltid tillsätter ledare med gedigen erfarenhet, stor potential och sunda värderingar. Vår omfattande process utgår från evidensbaserade urvalsmetoder som täcker alla aspekter av kandidaten, inklusive omfattande psykologiska bedömningar, 360 graders referenser och en kulturmatchning.

Givet vikten av att ha ledare med sunda värderingar och en vilja att göra verklig skillnad, fokuserar vi i våra processer mycket på att hitta kandidater med stor insikt i både sina styrkor och svagheter. Vi strävar efter att alltid tillsätta så diversifierade kandidater som möjligt och därigenom se till att våra klienter drar nytta av hela den tillgängliga talangpoolen.

rådgivare på bredden

Som firma och som konsulter har vi bred erfarenhet av att arbeta med Executive Search med inriktning mot börsnoterade klienter (Large-, Mid- och Small Cap), klienter inom Private Equity samt statliga ägda bolag, och därmed bidrar vi i arbetet med att forma deras ledningsteam.

När du samarbetar med Pelago väljer du att arbeta med en ledarskapsrådgivningsfirma med några av Nordens mest seniora Executive Search-konsulter. I ett projekt får du tillgång till ett flexibelt och diskret team som ger dig 24/7-uppmärksamhet under hela processen.