Hur ökar vi jämställdheten i svenskt näringslivs toppskikt?

Statistiken talar sitt tydliga språk och visar att Sverige blivit omsprungna av flera länder när det kommer till jämställdhet i näringslivets ledningsgrupper och styrelser. Utvecklingen har tydligt stannat av och i AllBrights senaste rapport lyfts just rekryteringsbranschen fram som den ”osynliga makten”. Under morgonen bjöd vi därför tillsammans med våra branschkollegor Amrop och Novare Executive Search in till ett seminarium för att utforska vårt inflytande och hur vi kan bidra till ett mer jämställt näringsliv. Tillsammans med intressanta talare och gäster diskuterades bl.a. det faktum att vi idag endast kan se en kvinnlig VD bland bolagen på Stockholmsbörsens OMXS30-index. Hur hamnade vi här, vad kan vi som chefsrekryterare göra annorlunda för att driva på utvecklingen och vilka råd finns att ge till bolag som vill arbeta ännu mer aktivt med att skapa jämställda ledningar?
 
Under ledning av Gabriel Mellqvist fick vi från chefsrekryteringsbranschen tillsammans med en extern panel bestående av Peder Bonnier, vice ordförande i Bonnier Group och VD/medgrundare till Storykit och Anna Magnusson, Ägaransvarig på Första AP-fonden möjlighet att diskutera viktiga frågor, dela värdefulla perspektiv och resonera kring konkreta förslag som tar oss vidare.
 
Tack till alla som med stor energi och härligt engagemang kom idag och deltog i dessa viktiga diskussioner. Det gemensamma arbetet fortsätter!