God Jul önskar Pelago

Julen 2021 är här och det är dags att summera året som gått. Pelagos breda affär inom ledarskapsrådgivning har fortsatt stått sig mycket stark och vi kan glädjas åt en nästan 50%-ig tillväxt under 2021, bl.a. drivet av en stark interimsaffär och en stor bredd klienter och typ av uppdrag vi haft förmån att få genomföra. Vår ambition att fokusera på viss nivå på våra uppdrag, där våra uppdragsgivare alltid är en VD, styrelse eller ägare, har visat sig vara lyckosam. En konsult på Pelago kan inom loppet av bara en arbetsdag pendla mellan ett uppstartsmöte i en börs-VD-rekrytering, en assessment av en CFO i samband med en management audit i ett private equityägt bolag – till ett personligt coachingmöte med en nytillträdd HR-direktör i ett snabbväxande SaaS-bolag. Bredden av erfarenheter gör oss förhoppningsvis också till lite vassare och mer kreativa rådgivare!

Under året har vi fortsatt strävat efter att verkligen leva efter mottot att alltid hjälpa våra klienter vidare. Det kan handla om ett råd i all hast, att rekommendera mer lämpliga aktörer än Pelago eller helt enkelt stötta i att se ett visst problem ur nya perspektiv. På temat att ge tillbaka har vi under året infört att alla anställda på Pelago har möjlighet att lägga 10% av sin arbetstid på välgörande ändamål. Allt ifrån att arbeta extra på ett härbärge, stötta barn i behov av läxläsning eller engagera sig i en styrelse för en NGO. Vi har också under året hunnit med att flytta in i nya, egna och härliga lokaler i Tändstickspalatset, resa med hela firman till Åre samt välkomna tre nya teammedlemmar!

Vad gäller årets julgåva så fortsätter vi på samma uppskattade sätt som förra året. Alla medarbetare får därför 5 000 kr vardera att skänka till valfritt ändamål. Pelago skänker sedan som firma en större summa till en och samma aktör. Givet hur Coronapandemin utvecklat sig och vikten av att vi i västvärlden agerar solidariskt med andra länder så var det i år självklart att fortsatt stötta Vaccine Forward som genom sitt arbete förser världens 92 fattigaste länder med vaccin. Läs mer på www.vaccineforward.org om du också vill bidra.

God Jul och Gott Nytt År önskar vännerna på Pelago!