Glad Sommar önskar Pelago

Sommarlika junidagar i Stockholm. Dags att summera första halvåret av 2022 och ta några veckor ledigt med nära och kära. I närheten av Pelagos kontor myllrar folklivet kring Hamngatan och Kungsträdgården, många har längtat ut.

Många av oss har nog lite kluvna känslor inför att summera det senaste halvåret. I slutet av 2021 var vi på väg ut ur Covids grepp, när plötsligt Omikron kom och stängde ned samhället igen. Och just som vi trodde att allt kunde få återgå till det normala bröt det fruktansvärda kriget i Ukraina ut. Hos oss på Pelago har vi försökt att hantera oro och funderingar gällande ett minst sagt skakigt världsläge genom att fokusera än mer på just det vi faktiskt är bra på – att hitta och utvärdera bästa tänkbara ledare till varje roll, till varje uppdrag. Det är så vi tror att vi kan göra bäst skillnad. Genom att hitta och lyfta ledare som i sin tur kan skapa hållbar förändring genom sina medarbetare och organisationer.

Samtidigt summerar vi Pelagos starkaste halvår någonsin, där vi både ökar omsättning och lönsamhet jämfört med 2021. Vi har fortsatt att stärka vårt utbud inom bred ledarskapsrådgivning genom långsiktiga uppdrag inom ledningsgruppsutveckling för våra klienter, en stark interimsaffär som säkerställer förändringskraft hos bolag och organisationer, samt ett stort antal coachinguppdrag med ledare i olika sektorer. Glädjande nog växer vi också löpande vårt team med nya konsulter och hoppas kunna välkomna ytterligare medarbetare till hösten.

Vår sommargåva i år går av självklara skäl till World Food Programme, www.wfp.org. Världen står inför en av vår tids största svältkatastrofer och vi behöver alla bidra.

Varma sommarhälsningar från vännerna på Pelago!