Glad Sommar önskar Pelago

Juni 2023, högsommarvärme över Stockholm med tropiska nätter. För många av oss stundar snart en välförtjänt ledighet och möjlighet till reflektion efter en intensiv vår. Första halvåret 2023 har fortsatt i högt tempo på Pelago AB. Inte minst har våra klienters aktivitet inom strategiska styrelserekryteringar ökat och vi har arbetat på ett flertal mandat att hitta rätt ordförande och ledamöter till en bredd av klienter. Tillsättningar av ett stort antal kvinnliga ledamöter och även kvinnliga ordföranden gläder oss särskilt! En annan spaning från våren är att fler och fler ledare investerar i sin egen utveckling och vi har glädjande just nu ett stort antal pågående coachinguppdrag, uppdrag som syftar till att hjälpa ledare öka sin egen självinsikt och förmåga att driva nödvändig och hållbar förändring. När vi summerar det första halvåret kan vi med stolthet konstatera att vi även under vårt sjätte år in på Pelagoresan fortsätter att växa, och det även från 2022 års fina nivåer.

En annan stor höjdpunkt under våren var i mars då vi tillsammans med Prosperous Planet bjöd in till frukostseminarium för att med utvalda gäster från olika branscher diskutera vilken typ av ledarskap som möjliggör en framtid inom planetens gränser. Som ett konkret resultat av detta seminarium kommer vi under hösten i klientuppdrag att lansera hur vi på Pelago konkret mäter och utvärderar ledare utifrån deras kapacitet och potential att driva just hållbar transformation.

Avslutningsvis så fortsätter vi att varje sommar och vinter skänka en gåva. I sommar går den till en trogen mottagare, Läkare Utan Gränser / Médecins Sans Frontières (MSF), som behövs mer än någonsin givet den svåra situation som världens flyktingar befinner sig i globalt.

Glad sommar och ta hand om er önskar vännerna på Pelago!